Köszöntő

Kedves Látogató!
Az egyesület 2008.évben alakult a közrend és a lakosság biztonságának megóvásáért felelős  helyi lakósokból. Megalakulásunk egyik alapvető célja a hiányzó KMB. állomány jelenlétünkkel történő pótlása,illetve 24 órás ügyelet fenntartása a lakossá biztonságérzetének javítása céljából.
Kiemelt feladatunk az évente megrendezésre kerülő Művészetek Völgye , a “Kapolcska”kulturális rendezvénysorozat közbiztonság biztosításában való részvétel. Támogatjuk Kapolcs község rendezvényeit.  Közre működünk az önszerveződéssel létrejött “Dalárdában”, támogatjuk és biztosítjuk a tanköteles hallgatók 50 órás közösségi szolgálatának letöltését. Bennük látjuk a polgárőri utánpótlás lehetőségét is. l Az egyesület alakuló létszáma 18 fő volt. Ma már 36 fő aktív tagunk van, ebből 7 fő lovas polgárőr.
Szolgálatainkat úgy szervezzük,hogy illeszkedjen a település rendezvényeihez és a Balaton hátterében a turisták és nem turisták mozgásához is.A rendőrséggel az együttműködésünket  a rendőr-kapitánysággal megkötött együttműködési megállapodás alapelvei szerint végezzük.

Alapelvünk: A helyi lakósok biztonságérzete mindenek előtt!

Egyesület elnöke : Korponai László